Alien Automatisering

Alien Automatisering is opgericht in 1991 door Elie van Mook. Dit als bijbaantje naast de opleiding Hoger Informatie Onderwijs (HIO) bij Avans Hogeschool in Etten-Leur. De naam is gekozen in analogie van de voornaam van de oprichter en is een aparte maar makkelijk te onthouden bedrijfsnaam.

In die tijd deden we voornamelijk werkplek automatisering met Novell als serverplatform en Windows 3.11 als client. Met de door ons zelf ontwikkelde script lukte het destijds al om  als gebruiker in te loggen op elke PC in het netwerk en je volledige settings en programma's te gebruiken. Daarvoor gebruikte we een super lichte client (floppy of netwerkboot was voldoende) om te starten. Alles werd over het netwerk van de server(s) gehaald.

Deze configuratie is later (1995->) ook in het groot ingezet bij een multinational met meer dan 1000 werkplekken. Dat werkte subliem, zelfs op een 10MB/s netwerk, sterker nog, zelfs in het buitenland met een speciaal geconfigureerde Novell server. Met de komst van Windows95 werd het iets ingewikkelder, maar lukte het ook.

In de periode vanaf 2001 is gebouwd aan een softwarepakket voor webwinkels welke ook fysieke winkels hebben. Het belangrijkste onderdeel was voorraad management. Omdat via verschillende webwinkels producten werden verkocht waarvan online de status getoond moest worden en ook verkopen via fysieke winkels plaats vonden, was dit tamelijk gecompliceerd. Voor de winkels is een Point of Sale module ontworpen en voor inkoop een inkoopadviesmodule. Ook is een bedrijfsadministratie module gebouwd zodat de belastingaangifte geautomatiseerd kon verlopen. Dit systeem heeft tot 2010 gewerkt voor Dingen Hobby.

Vanaf 2010 heeft Alien Automatisering weer opdrachten aangenomen voor ICT ondersteuning en advies voor het MKB in de regio Tiel. Dit was door drukke overige activiteiten erg kleinschalig.

In 2018 kwamen we in aanraking met Drones. Dat waren de drone light shows van Intel. In augustus van dat jaar zijn we bij de show in Amsterdam gaan kijken en daaruit is Drotics gestart. Zie hun website. Eind 2019 waren we te gast bij de eindpresentatie van het eerste concept van U-space bij Eurocontrol in Brussel. Vanaf dat moment zijn we volledig voor onbemande luchtvaart automatisering gegaan met daarbij de ontwikkeling van alle hardware die daarvoor nodig is. Hiervoor verwijzen we naar de nieuwspagina van HoldingtheDrones. Eind september 2020 is Alien Automatisering overgegaan in Holding the Drones.